Wie we zijn?

Wij zijn Tim & Thomas, een regieduo. Wij werken al meer dan 10 jaar intensief samen. Wij zien elkaar waarschijnlijk meer dan onze eigen families, dus je zou kunnen zeggen dat onze relatie niet kapot te krijgen is. We hebben een speciale chemie, een vibe die ervoor zorgt dat werken met ons een feest is, zowel op de set als in de set.

Tim is die lange op links, hij heeft een enorme dosis energie die hij elke shoot meebrengt naar de set. En die energie zorgt ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen en alles willen geven. Thomas is die kleine(re), stiller, altijd aan het denken. Hij is degene met de controle, hij zorgt ervoor dat het verhaal goed verteld wordt.

Waarom samen?

Een shoot lijkt vaak een simpel proces, maar over het algemeen is het complexer dan je denkt. Zeker als je met veel acteurs en figuranten werkt kom je soms ogen en oren te kort. Daarom splitsen wij ons op.

Tim staat voor of naast de camera en Thomas vind je meestal achter de monitor. Tim altijd in direct contact met de Director of Photography en de cast, Thomas altijd in direct contact met de creatieven en de klant. Zo zijn we connected op alle belangrijke vlakken en missen we niks. En omdat wij aan een blik al genoeg hebben, is de communicatie op de set ook altijd direct en helder.

Tim Toorman

Tim liep in 2004 stage bij een reclame bureau en maakte daar kennis met het produceren en maken van film en commercials. Anderhalf jaar werkte hij als RTV producer om vervolgens de overstap te maken naar montage en later regie. Jaren lang heeft Tim televisieprogramma’s geregisseerd, reisde hij de hele wereld over en heeft hij zich gespecialiseerd in reality en documentaire. Sinds twee jaar regisseert hij samen met Thomas. Niet alleen televisieprogramma’s, maar ook commercials en branded online content.

Thomas Melgers

In 2000 begon Thomas bij een tv-productiemaatschappij en leerde daar alles op het gebied van productie en postproductie. Jarenlang werkte hij als editor en senior editor aan verschillende reality programma’s en documentaires om ze vervolgens zelf te gaan regisseren. In 2010 heeft hij verschillende projecten als freelancer gedaan om na drie jaar FFWD op te richten. Nu regisseert hij, samen met Tim, commercials, brandfilms en activatiefilms voor merken als Heineken, Nuon, Easyjet, Seat, Nike en Amstel.